Az én városom

A 2010-es önkormányzati választások után szándékos és önkéntes hallgatásba burkolóztam. Azt gondoltam, hogy meg kell adni az esélyt az újaknak, hogy mást másképp, vagy akár ugyanazt, de jobban csinálják, egyszóval tegyék a dolgukat, amire megválasztották Őket. Természetesen ebben a döntésemben szerepet játszott a számtalan méltatlanul rám aggatott negatív jelző, és az elindított büntető ügy is. Most azonban, hogy eltelt 2 év és első fokon felmentő ítélet született, úgy gondolom, hogy lehet és kell is véleményt mondanom a városról, a kerületről, hogyan látom a meghozott döntéseket és milyen várost, kerületet képzelek el.

Vélemények

  • Kényszerbagoly: Gratulálok!! (2016.06.25. 19:27) Felmentő ítélet a fővárosi bíróságon
  • évásanyó: Tisztelt Polgármester Ur! Engedje meg, hogy gratuláljak a felmentő ítélethez... (2014.05.20. 14:05) Vastagbőr I.
  • évásanyó: Tisztelt Polgármester Ur! Engedje meg, hogy gratuláljak a felmentő ítélethez... (2014.05.20. 14:05) Vastagbőr I.
  • évásanyó: Tisztelt Polgármester Úr! Az én és családom szavazatára is számithat, csak már... (2014.05.10. 12:18) Vastagbőr I.
  • Szet Úr: @Molnár Gyula: Kedves Molnár Úr! Írtam Önnek a privát mail címére, remélem meg... (2014.01.29. 15:31) Vastagbőr I.
  • Utolsó 20

Cenzúra Újbudán, avagy amikor megmondják, hogy kit szabad dicsérni és megvédeni

2014.09.11. 22:35 | Molnár Gyula | Szólj hozzá!

Címkék: kampány választás iskola közpénz hoffmann tamás Újbuda XI. kerület Molnár Gyula

Néhány napja megjelent egy bejegyzés a kerület hivatalos facebook oldalán, amely elég vehemensen támad az RTL Klubnak adott interjúm miatt, amit a kampány hevületében kiosztott csomag és polgármesteri levél kapcsán  adtam a tévétársaságnak. Természetesen az írás tele van csúsztatásokkal, valamint a hangvétele is személyeskedő, de ezt már megszokhattuk a mai politikai életben, nem is tenném szóvá. A szerző azt is állítja, nem értik miért „hisztizek”, mert én is adtam tanszercsomagot a gyerekeknek, valamint levelet is írtam a szülőknek. Igen, ez így valóban igaz, csak egyetlen dolgot felejtenek el megemlíteni, egy nagyon fontos dolgot: mindez 2008-ban történt, és tudjuk, hogy 2008 nem volt választási év, 2014 pedig az. A választási években kimondottan figyeltem arra, hogy a kerületi médiában csak annyit szerepeljek, mint a többi polgármester jelölt, erről még megállapodást is kötöttünk a pártokkal, amit idén valamiért az utódom nem látott fontosnak… Érdemes és tanulságos megnézni a 2010. szeptemberi újságokat és összevetni a mostaniakkal.

IMG_20140901_165345.jpgCsak semmi kampány...

De visszatérve a „hisztimre” (ahogy egy volt polgármester kritikáját a kerület hivatalos oldalán nevezik), a szerző vagy nem nézte meg az említett interjút teljes terjedelmében, vagy szándékosan csúsztat, mert a felvételen többször elmondtam, hogy nem az baj, hogy tanszercsomagot osztanak, sőt ez támogatandó kezdeményezés, hanem az kifogásolható, hogy a jelenlegi polgármester levelet is mellékelt a csomag mellé, alig egy hónappal az önkormányzati választások előtt.

Természetesen, ahogy lenni szokott azonnal megjelentek a kommentek az bejegyzés alatt, és többen is szóvá tették, hogy Molnár Gyula nem választási évben írt levelet. Volt, aki még egy linket betett a megjegyzéséhez az Újbuda újság 2008-as számát, ami pont arról írt, hogy Molnár Gyula tanszercsomagokat osztott. Igen, 2008 nem választási év, 2014 választási év.

Mit gondolnak mi történt ezek után?

Nemcsak törölve lettek ezek a hozzászólások (perceken belül), de még a hozzászólókat is kitiltották Újbuda hivatalos facebook oldaláról! Igen, a kerület egyik hivatalos, közösségi oldaláról kitiltják azokat a hozzászólókat, akik bírálni merik az aktuális vezetést, vagy meg merik védeni a korábbi polgármestert! Ráadásul azok tiltották ki őket -a választópolgárokat- akik minden egyes interjúban elmondják, hogy az ellenzék részéről aljas kampányt várnak.

Ami miatt még érdekesebb ez a történet, hogy az ellenzék egyik, már hivatalos képviselőjelöltje szintén hozzászólt a bejegyzéshez, teljesen kulturált formában:

kzs_fb_01.jpgKeller Zsolt (MSZP képviselőjelölt, az önkormányzat Kulturális Bizottságának tagja) bejegyzését és hozzáférését is törölték, már nem elérhető

Ki lehet találni, hogy mi történt. Igen, az ellenzék hivatalos képviselőjelöltjének (aki nem mellesleg az önkormányzat egyik szakbizottságának ma is tagja) hozzászólását is törölték, valamint a jelöltet kitiltották az oldalról. Ez nem más mint durva, aljas és gyáva cenzúra, 2014-ben, választási évben.

Azóta szinte mindenkit törölnek, aki engem megvéd, és mindenkit hagynak aki engem bírál, hogy finoman fogalmazzak. A 18 eredeti hozzászólásból már csak 5 látszik... Kedves szerkesztő urak és hölgyek, ez lenne az a tisztességes kampány, amire gondoltak?

ps.

Néhány nappal mindezek után, megjelent egy durva, személyeskedő hozzászólás a bejegyzés alatt, ami minősíthetetlen stílusban ír rólam. Szíve joga mindenkinek, nem is ez a baj. Az egyik felhasználó nyilvánosan megkérte az adminisztrátorokat, hogy töröljék a sértő és hazug hozzászólást. Mit gondolnak mi történt? Törölték a kérést, miszerint legyen törölve a sértő és hazug hozzászólás, majd rögtön ki is tiltották az oldalról. Mindez 2014-ben választási évben, Európa közepén, Újbudán. Nem Kínában, nem Közép-Afrikában.

kzs_fb_02.jpg

Kedves riválisaim, ez lenne az a tisztességes kampány amit elvárnak az ellenzéktől, vagy ez az a durva kampány amitől félnek?

Ébresztő Újbuda!

 

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozzon
Molnár Gyula facebook-oldalához!

A bejegyzés trackback címe:

https://envarosom.blog.hu/api/trackback/id/tr706689917

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása