Az én városom

A 2010-es önkormányzati választások után szándékos és önkéntes hallgatásba burkolóztam. Azt gondoltam, hogy meg kell adni az esélyt az újaknak, hogy mást másképp, vagy akár ugyanazt, de jobban csinálják, egyszóval tegyék a dolgukat, amire megválasztották Őket. Természetesen ebben a döntésemben szerepet játszott a számtalan méltatlanul rám aggatott negatív jelző, és az elindított büntető ügy is. Most azonban, hogy eltelt 2 év és első fokon felmentő ítélet született, úgy gondolom, hogy lehet és kell is véleményt mondanom a városról, a kerületről, hogyan látom a meghozott döntéseket és milyen várost, kerületet képzelek el.

Vélemények

  • Kényszerbagoly: Gratulálok!! (2016.06.25. 19:27) Felmentő ítélet a fővárosi bíróságon
  • évásanyó: Tisztelt Polgármester Ur! Engedje meg, hogy gratuláljak a felmentő ítélethez... (2014.05.20. 14:05) Vastagbőr I.
  • évásanyó: Tisztelt Polgármester Ur! Engedje meg, hogy gratuláljak a felmentő ítélethez... (2014.05.20. 14:05) Vastagbőr I.
  • évásanyó: Tisztelt Polgármester Úr! Az én és családom szavazatára is számithat, csak már... (2014.05.10. 12:18) Vastagbőr I.
  • Szet Úr: @Molnár Gyula: Kedves Molnár Úr! Írtam Önnek a privát mail címére, remélem meg... (2014.01.29. 15:31) Vastagbőr I.
  • Utolsó 20

Ítélet a Fővárosi Ítélőtáblán

2013.10.30. 16:24 | Molnár Gyula | 7 komment

Avagy egy sajátos politikai krimi újabb állomása

A Fővárosi Ítélőtábla megváltoztatta az egy évvel ezelőtti elsőfokú ítéletet, amelyben engem és korábbi helyettesemet bűncselekmény hiányában felmentettek a hivatali visszaélés vádja alól.

Az elsőfokú bíróság egy éves tárgyalási folyamat végén nyilvánvalóvá tette, hogy a vádban megfogalmazott és a sajtóban ehhez hozzátett állítások nem feleltek meg a valóságnak, az ügyészség állítása megalapozatlan, a vádiratban foglaltak nem állják meg a helyüket, semmilyen vagyoni kár nem keletkezett, a folyamat minden egyes lépése törvényes volt. Annak ellenére, hogy a 6 éve tartó eljárásban egyetlen tanú, bizonyíték sem támasztotta alá sem a vagyoni kárt, sem az eljárás szabálytalanságát (még a vád koronatanúja sem), sőt az ügyészség is elismerte, hogy nem érte kár a kerületet és az elsőfokú bíróság eljárása kifogástalan volt, vélelmekre alapozva a másodfokú bíróság megváltoztatta a döntést. A mindössze két napon át tartó másodfokú eljárás során a Bíróság egyetlen tanút hallgatott meg, egy általam 2003-ban elbocsájtott egykori munkatársamat, aki a vád tárgyát képező 2006-os ügyről semmilyen információval nem tudott szolgálni. Az új tanú vélelmei és sejtései azonban felülírtak minden eddigi, több tucat tanúvallomást és szakértőt és elegendőnek bizonyultak ahhoz, hogy hosszú évek nyomozati és bírósági eljárását zárójelbe tegyenek és szinte példa nélküli módon, másodfokon a bíró vesse fel a vád megváltoztatását, az ügyész helyett! Mintha ebben a korántsem vicces helyzetben a Tanú című film jelenete elevenedne meg, amikor az ügyvéd kér súlyosabb ítéletet a védencére.

Ha hét évvel a tárgyalt ügy megtörténte, hat évvel a feljelentés után, hétezer oldalas nyomozati anyaggal, több tucat tanúval és szakértővel, hét éves eljárás után egyik napról a másikra, ilyen hirtelen, ekkora változás következik be, akkor vagy az igazságszolgáltatás szakmaiságában, vagy függetlenségében lehet okunk kételkedni.

Bízom benne, hogy a jogerős ítélet a lehető leghamarabb megszületik, és emelt fővel állhatok azok elé, akik nevében engem meghurcolnak és alaptalanul gyanúsítanak.

 

Molnár Gyula

Újbuda volt polgármestere

 

 

 

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozzon
Molnár Gyula facebook-oldalához!

A bejegyzés trackback címe:

https://envarosom.blog.hu/api/trackback/id/tr875605502

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nagykorú 2013.10.31. 06:46:38

Azt kaptad Molnár, amit minimum megérdemelsz! Kiskirályként, igazi komcsi "úr"-ként viselkedtél a hivatalodban.
Nekem gyámhivatali ügyem volt a XI. kerületben, neked volt pofád "leszólni", hogy a gyámhiv "figyeljen oda" mert a másik fél jó üzleti partnered volt.
Én akkor eljátszottam a gondolattal, hogy bejelentést teszek, de ki mert volna mellettem tanúskodni Molnár és Lakos et.-akkal szemben? Ma meg már nem érdekel, okafogyottá vált, mész a böribe!

nyitom 2013.10.31. 13:14:42

Nagykorú, a kommunista fidesz nevében ne csinálj propagandát. Lehet hogy te is "ÚJMAGYAR" vagy?!

Nagykorú 2013.10.31. 18:41:47

Az én ügyem teljesen politika mentes volt.

endi21 2013.11.01. 08:36:54

Mindenki azt kapja, amit érdemel. És előbb vagy utóbb megkapja, hiába kapálózik ellene.

KékVirág 2013.11.01. 09:37:32

1. Molnár Gyula nem megy "böribe"
2. Az amiről írtál, kedves Nagykorú, az egy teljesen más témát boncolgat, ráadásul anélkül, hogy látnánk Molnár Úr álláspontját, és lássuk be meglehetősen homályos is.
3. Az látszik, hogy teljesen jobbra húz a szíved, mint ahogy endi21-nek is, de kérdem én: Mit tett Hoffmann Tamás (aki jelenleg a polgármesteri székben ül) Újbudáért, amiért a fentiek szerint az ő pártját fogod? Komolyan érdekelnének a részletek.
4. Még ha nem is szimpatizáltok valakivel, akkor is látszik, hogy a meghozott ítélet igen nagy aggályokat vet fel. Hogy is lehet az, hogy homlokegyenest más döntés születik? Egyszer megállapítják, hogy nem történt károkozás, máskor meg már bűnös...??? Hogyan lehet az, hogy a bíró súlyosabb ítéletet hoz mint amit az ügyész javasolt? Itt konkrétan vaknak kell lenni ahhoz, hogy ne lássa az ember a probléma valódi nagyságát.
5. Molnár Gyula igenis a legjobb választás a kerületnek, és biztos vagyok benne, hogy rajtam kívül még ezrek gondolják így! És itt nem kell elvakult "rajongás", csupán józan paraszti ész és a tények ismerete.

nyitom 2013.11.01. 13:34:31

Elég csak azt látni, hogy a most hatalmon lévő elvtársak hogy verik szét Budapestet vagy akárcsak Újbudát. l.: a Boldizsár utca környékét arra való hivatkozással, hogy készül a metró kijárata, csak az a bökkenő, hogy a vele együtt feltúrt területekre nincs tudomásom szerint építési engedély és onnan Őrmezőt se autóval se gyalog nem lehet megközelíteni. Látszik, hogy még a választások előtt nyúlnak le hatalmas pénzeket. Sokunknak ezért nem lesz több év után sem bérrendezése/ pl.:közszféra/!

nyitom 2013.11.01. 13:41:12

Még csak annyi, hogy se jobb se baloldalinak nem kell lenni ahhoz, hogy lássuk mi lesz ennek hamarosan a vége. Ezért mielőbb ennek a bő húsz évnek kell véget vetni e magyarországi rendszer kiszolgálóival együtt mert már nem bírjuk sokáig.
süti beállítások módosítása