Az én városom

A 2010-es önkormányzati választások után szándékos és önkéntes hallgatásba burkolóztam. Azt gondoltam, hogy meg kell adni az esélyt az újaknak, hogy mást másképp, vagy akár ugyanazt, de jobban csinálják, egyszóval tegyék a dolgukat, amire megválasztották Őket. Természetesen ebben a döntésemben szerepet játszott a számtalan méltatlanul rám aggatott negatív jelző, és az elindított büntető ügy is. Most azonban, hogy eltelt 2 év és első fokon felmentő ítélet született, úgy gondolom, hogy lehet és kell is véleményt mondanom a városról, a kerületről, hogyan látom a meghozott döntéseket és milyen várost, kerületet képzelek el.

Vélemények

  • Kényszerbagoly: Gratulálok!! (2016.06.25. 19:27) Felmentő ítélet a fővárosi bíróságon
  • évásanyó: Tisztelt Polgármester Ur! Engedje meg, hogy gratuláljak a felmentő ítélethez... (2014.05.20. 14:05) Vastagbőr I.
  • évásanyó: Tisztelt Polgármester Ur! Engedje meg, hogy gratuláljak a felmentő ítélethez... (2014.05.20. 14:05) Vastagbőr I.
  • évásanyó: Tisztelt Polgármester Úr! Az én és családom szavazatára is számithat, csak már... (2014.05.10. 12:18) Vastagbőr I.
  • Szet Úr: @Molnár Gyula: Kedves Molnár Úr! Írtam Önnek a privát mail címére, remélem meg... (2014.01.29. 15:31) Vastagbőr I.
  • Utolsó 20

Újbuda, régi módszerek

2013.04.22. 15:22 | Molnár Gyula | 20 komment

A választások közeledtével újra előveszik Újbudán az ügyészségi csodafegyvert?

Akár azt is hihetnénk, hogy ennél nagyobb fantáziával megáldott emberek vezetik jelenleg Újbudát, de újra tévednünk kellett. A választáshoz közeledve és látva, hallva az itt élő emberek elégedetlenségét, úgy gondolták, húzzuk elő a 2010-es, jól bevált módszert. Használjuk az ügyészség mindent elsöprő erejét és próbáljuk meg lejáratni a győzelemre is esélyes ellenfelet.

Azt mondom, itt a vége! Eddig és ne tovább! Nagy türelemmel, hallgattam, nem szóltam, nem támadtam, nem jeleztem a sok hazugság, csúsztatás, dilettantizmus idején, hogy urak álljanak már meg egy percre, de ennek most vége! Elindulok! Mindenféle értelemben. Elindulok a tények elferdítése ellen, elindulok a becsületem megvédése érdekében és 2014-ben elindulok a választáson is!

De mi is történt? Mintha csak a Tanú egyik emlékezetes jelenete elevenedett volna meg 2013 Újbudáján. A pártközlönyként funkcionáló kerületi média, a polgármester és régi barátja által megtartott sajtótájékoztató alapján, öles betűkkel hozta a hírt: Molnár Gyula, Újbuda előző polgármestere 120 milliós vagyoni hátrányt okozott. A hírt gyorsan átvették az országos online és nyomtatott hírforrások, köztük az Index is. Se tárgyalás, se védőbeszéd, egyből a megfellebbezhetetlen ítélet. Virág elvtárs legjobb újbudai tanítványai hozták a formájukat, a mindenkit csak összezavaró tények helyett egyből az ítélet került elő a táskából.


bikas_sportcentrum_2005.jpg

Ez volt a beruházás előtti állapot. Töredezett, felpúposodott betonpályák, a sportcentrumnak még nyoma sincs. Ha most is így nézne, ki akkor érte volna kár az önkormányzatot.
Nagyításhoz kattints a képre!

De nézzük mi is történt! Minden egyes döntésemben, döntésünkben a közösség és Újbuda érdekei vezettek. Minden pillanatban igyekeztünk a lehető legjobb megoldást megtalálni a feladatok, a problémák megoldására. Ha nem volt lehetőségünk saját forrásból egy feladatot megoldani segítségül hívtunk külső erőket, ahogy tettük ezt ebben az esetben is. Ha nagyon leegyszerűsítem a dolgot, akkor azt mondhatom, hogy a most károkozásnak beállított tranzakcióban 120 millió forintért az önkormányzat hozzájut egy 270 millió forintot érő ingatlanhoz. Kérdezem én, hol itt a kár? Vagy ők már tudnak valamit, nem azt és nem úgy akarják csinálni ezzel az ingatlannal, amit normálisan kellene tenni? Üzemeltetni, használni a közösség javára és a bevételekből törleszteni a hitelt.

És egy kis matematika. Milyen fideszes logika, kétharmados törvénnyel módosított Pitagorasz tétel alapján jön ki a 120 milliós veszteség? Ez egyetlen esetben lenne helytálló: ha a megszerzett ingatlan egyetlen petákot sem érne. Ha egymilliót ér, akkor 119 a veszteség, ha 120 milliót, akkor se veszteség, se nyereség. Minden, ami efölött van, az a kerület anyagi nyeresége. Ezt erősíti meg az utóbb titkosított levél is, ami egy általuk készített értékbecslésre hivatkozik, ami szerint az ingatlan többet ér a bekerülési értéknél. Ha egyáltalán van bekerülési érték, merthogy ma még az sem biztos, hogy az önkormányzatnak kell-e fizetnie. És még arról, a nem forintosítható nyereségről nem is beszélek, amit minden épeszű és nem elfogult ember láthat a két mellékelt légifotó összehasonlítása után. 

bikas_sportcentrum_small.jpgA sportcentrum jelenlegi állapota
Nagyításhoz kattints a képre

Ebben az ügyben nagyon látványosan érzem, és nem tudom kiverni a fejemből, hogy a lépések, a tárgyalások inkább szolgálták azt a célt, hogy a problémát generálják és nem azt, hogy megoldják. Ha igaz az, hogy 2012 február óta nem tud a vállalkozó törleszteni akkor miért volt az első tárgyalás a bankkal 2013 január 24.-én? Ha igaz az, hogy eddig egyszer sem tárgyaltak a befektető és üzemeltető vállalkozóval, akkor hogyan is kell érteni,  "mindet megtettek a problémák kezelésére" bejelentést?

Nézzük a vádakat. A 2007-es előterjesztés mellé csatoltan a mai napig megnézhető a tervezett háromoldalú szerződés szövege. És hála az uraknak a mostani javaslathoz csatolták a közjegyző által hitelesített és aláírt szöveget. Aki veszi a fáradtságot megnézheti, hogy nincs eltérés a kettő közöütt, tehát hamisan állítják, hogy saját hatáskörben mást írtam alá.

szerz_reszlet2007.jpgA szerződés részletei a közjegyző szerint is megegyeznek az akkori testületi előterjesztésben foglaltaknak.
Nagyításhoz kattint a képre!

 

Azt mondják kezességet kellett volna vállalni, de én megváltoztatva garanciát vállaltam. Nézzük szintén az Ő papírjukból a határozat szövegét ahol világosan és egyértelműen szerepel a garanciavállalás szó. Mondhatjuk az, hogy ez csúsztatás, nem. Nevezzük nevén, ez az önös politikai érdekből történő hazugság!

hatarozat2007.jpg

Az eredeti határozat
Nagyításhoz kattints a képre

Hogy jó-e ez az önkormányzatnak? Nézzük akkor a polgármester mellett a sajtótájékoztatón ülő ügyvéd levelét a polgármesternek (lsd.lejjebb). Na ha így van, akkor mire is ez nagy hangzavar? Van azért egy apró, vagy nem is annyira apró baj. Ez az említett levél szerepelt az első körben a képviselők rendelkezésére bocsátott anyagokban, majd egyszer csak eltűnt, leszedték az előterjesztéseket tartalmazó tárhelyről. Na de semmi baj mi lementettük azt is és az új verziót is. Hogyan kell ezt érteni? És hogyan kell azt értelmezni, hogy miután kiderült a turpisság, az eredetileg nyílt ülést zárttá nyilvánították és kizárták a nyilvánosságot. Be akarták csapni mind a képviselőket, mind a nyilvánosságot, de legyünk egyértelműek: csaltak az előterjesztéssel!

 

szilagyi_level.jpgAz eltitkolt levél
Nagyításhoz kattints a képre!

Ezek tehát a tények, mindenki eldöntheti, hogy mit gondol erről az ügyről. Mindezek alapján, ha nem is örömmel, de állok a vizsgálat elé és bízom abban, hogy az ügyészség is érzi és érti, nem lehet kétszer ugyanabba a folyóba  belelépni.

Hoffmann Úr!

Komoly feladatok állnak a kerület előtt, ez komoly embereket kíván. Ön nem komoly ember! Elég volt a mások mögé bújó, nemtelen támadásokból, vitassuk meg az elmúlt 8 évet, az örökséget és azt is hogy Ön mit tett eddig Újbudáért. Bárhol és bármikor készen állok Önnel egy nyilvános vitára, akár a Hír Tv-ben is, Ön mondja meg hogy mikor és hol, én ott leszek!

 

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozzon
Molnár Gyula facebook-oldalához!

A bejegyzés trackback címe:

https://envarosom.blog.hu/api/trackback/id/tr445238410

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

G Imre László 2013.04.22. 21:39:27

HEURÉKA!

Ha jól emlékszem, "Minden test annyit veszít a súlyából, mint az általa kiszorított vízmennyiség súlya." Na már most! Bizonyos politikusok - jobbra innen (Dunán túl) -, hazugok, rágalmazók, becstelenek, súlytalanok. Filozófiai, ha úgy tetszik politológiai szempontból ellentmondanak a Pitagorasz tételnek. Mert, hogy a súlytalanoknak nincs tömege. Vízbe mártva nem veszíthetnek súlyukból, csak lebegnek, hebegnek. Amivel még Pitagorasz sem tudna semmit sem kezdeni. Hoffmann meg mesélhet! Molnár úgy is kiszorítja a büdös vizet még az agyából is. Ez által olyan súlytalan lesz, hogy elszáll, de nem mint a győzelmi zászló, hanem az a kevés esze,ami még maradt és amivel csak arra volt képes, hogy Újbudára kinyissa Pandóra szelencéjét. Gyula! Zárd be! Ne engedd kiszabadulni a gonoszt!

Etelka Makk Polyák (igazi!)Ü 2013.04.22. 23:27:12

Köszönöm a felszólítást, szóljak hozzá!
Ebben az esetben a képek segítenek a számokkal való "varázslást " kivédeni!
Már rég letettem róla, hogy megértsem ezt a sehová vezető gazdaságpolitikát.....
Mert ha bármelyikünk belegondol, Ausztráliában kötünk ki, át a Földgolyón!
Mert a mélységnek valahol csak van vége! Reméljük a munkánk eredményeképpen majd 2014-ben!
A 2006-os választások előtt, itthon járva összefutottam a körtéri gomba előtt Molnár Gyulával!
Jól emlékszem, arra kértem, bár engem nem érint, úgy dolgozzon, hogy nyerjenek, mert az előző időszak ismétlődése az ország számára maga a halál!
Már én is érintett vagyok, újra itthon élek, jobb a rálátásom mindenre. Ha kinézek az ablakon, mindhárom padon emberek alszanak! Kérdem én, nekik milyen 10 %-ot adnak az áram árának csökkentéséből!
Ha ezt egy aláírást gyűjtőtől kérdezem meg, hozzátéve, hogy emberi számítások szerint az csak 6,5-6,8 %, kikapják a kezemből a tollat, amit előtte álnokul elveszek! Sajnálom, nálam félig kimondott gondolat nem maradhat a tarsolyomban, ilyenkor következik és az mennyit kap vissza, aki villában lakik a Cinege úton! Utána jön egy udvarias elköszönés, nem várom meg a választ.

Tehát szépen kérem kedves Molnár Gyula!
Vegye úgy, hogy most is találkoztunk a gombánál, sajnálom, de úgyabbul kell vennie az akkor elhangzott kérdésemet, ne hagyja hogy...... ígérem, mint eddig is aktívan segítek ennek megvalósításában!

Köszönöm, hogy meghallgatott.

Üdvözlettel: Etelka Makk Polyák!

Újbudai polgár 2013.04.23. 10:13:22

Molnár Úr! Én nap mint nap arra megyek haza és látom ezt a sportcentrumot. Az nem kérdés, hogy ezzel sokat nyert a kerület és a sportélet, én még fociztam azokon a betonpályákon, dél-Albániában jobb pályák lehettek mint azok.
Viszont a történet nem mindenkinek egyértelmű, minden ilyen ügylet olyan bonyolult, hogy Fideszes barátainknak ideális terep a ferdítésre, belemagyarázásra. Pláne ha svájci frank, PPP konstrukció, magán és közszféra kapcsolata van benne. Az alapelvük, hogy ha nem érted a dolgot, akkor az már szövevényes mutyi. Úgyhogy egy kicsit egyértelműbben kellene írni, hogy az is megértse, aki most hall erről először.
Amúgy meg köszönet és hála az Orbán kormánynak, áldásos tevékenységüknek köszönhetően a svájci frank 185-ről 245 Forintra emelkedett, amit egy normálisan működő cégnek szinte lehetetlen kitermelni. Pláne egy sportból élő vállalkozásnak!

Molnár Gyula 2013.04.23. 10:41:56

Tisztelt Újbudai Polgár!

Először is köszönöm a dicsérő szavakat, én is pont ere gondoltam amikor arról írtam, hogy a munkánkban az az elv vezetett, hogy oldjuk meg a problémákat, javítsunk azokon az állapotokon amik nem méltóak ehhez a kerülethez.
Viszont sokan írtak privát üzenetben,ahogy Ön is említette, hogy túlságosan bonyolultnak tűnik a dolog ezért nagyon lecsupaszítva leírtam az eseményeket! Íme:

2005-ben Újbuda önkormányzata a kelenföldi Bikás park peremén lévő leromlott teniszpályák és lelakott, balesetveszélyes kosár és foci pályák helyén és mellett egy új sportközpont létrehozásáról döntött. A projektet az Uniker-Coop céggel együttműködve, PPP konstrukcióban valósította meg,
A területet az Önkormányzat adta bérbe, az építkezés egy részét (90 millió forintot) a magáncég finanszírozta, a beruházás befejezéséhez szükséges hitel felvételéhez az Önkormányzat garanciát nyújtott.
A beruházás értéke 270 millió forint volt. A létrejött sportközpont a szerződésnek megfelelően ingyenes és kedvezményes pályákat és sportlehetőségeket biztosított a környékbelieknek és az önkormányzatnak és az iskoláknak is. A sportközpont üzemelteti a teniszpályákat, a műfüves futballpályákat és a fitnesztermet is. Ezenkívül működik egy étterem is a területen.
A cég a hitelt sajnos svájci frankban vette fel, és a megemelkedő törlesztést hét év elteltével már nem tudta fizetni ezért a bank a hitelt 2012 februárjában felmondta. A garanciaszerződés alapján az önkormányzat – tárgyalások után – 120 millió forintért jut a 270 milliós beruházással épült sportkomplexumhoz.

Remélem, hogy sikerült segítenem!

Molnár Gyula 2013.04.23. 10:45:00

@Etelka Makk Polyák (igazi!)Ü: Köszönöm én is amit leírt, a biztatást is. Akkor remélem nemsokára ismét lesz szerencsénk személyesen is találkozni, mert ezen ügy kapcsán úgy döntöttem, hogy barátaimmal megjelenünk a kerület különböző közterein. remélem rövidesen találkozhatunk és élőben beszélhetjük meg a problémákat.
Én kitartok, nem hagyom abba!

Etelka Makk Polyák (igazi!)Ü 2013.04.23. 12:36:05

@Molnár Gyula: Köszönöm a válaszát, (válaszodat, ha már egy oldalon állunk!) a múlt héten jártál felénk a Fehérvári úti piacnál, álltam a pultnál, de gondoltam, most nem támadlak le! A taggyűlésen sem a főiskolán, mindennek eljön az ideje! Minden szerdán kint vagyunk június végéig!
Ha arra jársz, csak kérdezz rá, valakitől, hol vagyok. Szívesen buzdítalak, hogy az eredmény ugyanaz legyen, mint 2006-ban!
Ennél fontosabb feladat most nem létezik!
Az addig következő időktől nem féltelek, mert az emberek látnak is, nem csak néznek!
De annak az Augiász istállójának a rendbetétele, amit majd örökölsz.... szavamra nem irigyellek!

További jó munkát, sikereket kívánok!
(Sokan vagyunk melletted a kerületből, ez adjon erőt a feladatokhoz!)

Az utolsó mondatod nekünk is ad erőt, hidd el és köszönöm!

Üdvözlettel: Etelka Makk Polyák

Kovács Gézáné Manyika 2013.04.23. 13:31:07

@Etelka Makk Polyák (igazi!)Ü:
Kedves Etelka!

Még csak az hiányozna nekünk, hogy ugyanaz legyen, mint 2006-ban. Azzal sikerülne végleg hazavágni a kerületet. Úgy eladósítani és tönkretenni, mint 2002 és 2010 között, másnak nehezen sikerült volna.
Azt az istállót, amit a mostani vezetés örökölt héraklészi erővel próbálják rendbe tenni 2010 óta. Ez az ügy is ilyen, sokan vagyunk, akik annak örülünk, hogy végre tényleg rend van Újbudán.

vargapetya 2013.04.23. 13:44:53

Áh, micsoda remek kis konstrukció. Nekem is van devizahitelem bőven, és nagyon örülnék, ha az önkormányzat átvállalná, és nem nekem kellene visszafizetnem, hanem nekik. Ráadásul a végén az enyém maradna minden!

Újbudai polgár 2013.04.23. 14:09:20

Kedves Manyika és Petya!
Ezért kár volt MA regisztrálnotok, hogy ilyen sületlenségeket írjatok!Az eladósított kerületről tényleg csak ezt a linket nyisd meg, légyszi, Magyar Nemzet, úgyhogy nem komcsi hamisítvány:
mno.hu/belfold/itt-az-onkormanyzati-adossaglista-1117875
A kerület a legkevésbé eladósodott Budapesten! Vajon mit szól ehhez Rogán vagy Pokorni, akik tényleg nyögdécselnek az adósság miatt. Lázárról, Kósáról már illetlenség is lenne beszélni. Ami pedig a rendet illeti: menj már egy kört a kerületben, Manyipetya! Kosz, mocsok, kátyú mindenhol! úgy viszik a kocsikat, mint a cukrot (kérdezd meg a főnöködet, tudna róla mesélni), polgárőrt egy darabot sem látni, teljesen szétverték őket. Más Fideszes kerületben viszont egyre többen vannak.
Ami pedig a hitel átvállalást illeti, figyelmesebbnek kellene lenni! Ha jól olvasom, az önkori 120 millióért hozzájut a jóval többet érő ingatlanhoz és a hitelhez is, a vállalkozónak meg marad a nagy büdös semmi! Így is bevállalnád a lakásoddal?
De még egyszer, hogy világos legyen: 2010-ben 185, 2013-ban 245 a Frank, ezt már Matolcsynak és barátainak köszönhetjük, nem?

Molnár Gyula 2013.04.23. 14:47:07

@Kovács Gézáné Manyika: Kedves újbudai Herkules!

Akkor beszéljünk az örökségről. Láthatóan felkészült ebben a témában. Engedje meg, hogy rákérdezzek a Herkules társaknak pontosan mekkora adósságot kellett kezelniük és hogyan állnak ezzel? Kíváncsian várom a válaszát! És ha van akkor szívesen folytatom a vitát:)

Petri István 2013.04.23. 15:02:17

Most akkor mi van??? 120 milláért az önkormányzat hozzájut egy tök jó épülethez, ami még szerintük is többet ér? Ez lenne a 120 milliós károkozás? Ennél azért jobbat kellene kitalálni, ha már az az egyszerű megoldás nem jut eszükbe, hogy dolgozni kellene és eredményekkel legyőzni a Molnárt... De se meló, se fantázia, ezt már egyszer elsütötték 2010-ben. Kilóg a lóláb, egyértelmű, hogy mire megy ki a játék, nem véletlenül dugták el az ügyvéd levelét, akkor nem lett volna hiteles a támadás. Persze így se...

Molnár Gyula 2013.04.23. 16:42:16

Na vártam 2 órát, de úgy látom, hogy nem érkezik válasz, bár köszönve újbudai polgárnak a lényeg látható. Valóban az egy főre eső adósság esetében a legjobb települési önkormányzat vagyunk a 2010-es adatok alapján. A konkrétum! Újbuda Önkormányzatának egyetlen felvett hitele volt, 300 millió forint, amelyet Juhos Katalin idejében vettek fel az un.Fecskeház építésére, melyet folyamatosan törlesztett is az önkormányzat. Gyakorlatilag ennek az összege 2010-re 100 millió alá ment. És ehhez vegyük hozz a 30 milliárdos (!!) költségvetési összeget, nem tűnik súlyos örökségnek. Sőt gyakori volt, hogy milliárd feletti pénzek voltak bankban lekötve. Úgyhogy fájó szívvel kell mondanom, ez a hivatkozása az új vezetésnek kizárólag a tehetetlenség és tehetségtelenség elfedésére szolgál!

Pacati 2013.04.23. 17:51:24

Miért érkezett volna válasz? Ez csak az 'elmútnyócév'. Ugyanarról szól, mint a rutinos feljelentések. Semmi köze sincs az értelemhez. Tojásdobálás.

Scharrer Tamás 2013.04.23. 19:41:09

Szerintem a legkevésbé eladósodott kerület a XIII. volt, ha csak pár forinttal is.Végül is mindegy.Na, azt a kerületet se a Hoffmann vezette 2010-ig, meg szerencsére most se :P

Szigeti György 2013.04.23. 20:12:34

Nem tudnak ezek vitatkozni, képtelenek rá. Nyíltan, egyenesen kiállni és megmérettetni. Csak sunyin, alattomosan, hátulról. Minek vitázni, érvelni, dolgozni, majd az ügyészség besegít. De mi van ha nem? Necces egy lapra mindent feltenni.
Vagy a Molnár Gyula volt ennyire jó, vagy ezek ennyire bénák, de látszik, hogy még most is MGY fóbiájuk van. Ami azért egy kicsit furcsa, lévén hogy ők egy 46 százalékos pártban vannak, a Molnár meg egy (nem teljesen alaptalanul) béka segge alatti pártban. Bár még másfél év semmittevés és bénázás Újbudán, a Molnár annyira fogja felhúzni a baloldalt, amennyire Hoffmann lehúzni a jobboldalt, és akkor lesz nemulass a Fideszben :(

Molnár Gyula 2013.04.23. 21:42:33

@Scharrer Tamás: Igen igazad van! Abszolút értékben a legkevesebb adóssága a XIII.kerületnek van, Újbuda ezen a listán a 3-4.helyen van, csak jelzem 3200-ból!! Az a statisztika amit újbudai polgár rakott be és én is hivatkoztam, az az egy főre eső adósságra vonatkozik és ugyebár mi a legnagyobb lélekszámú kerület vagyunk, ezért lehettünk ezen az első helyen. Na ez a válasz a felvetésre.

Etelka Makk Polyák (igazi!)Ü 2013.04.23. 22:36:00

@Szigeti György:
Tökéletesen igazatok van! Neked, Pacatinak és mindenkinek, aki átlátja, vagy kísérletezik vele, hogy átlássa ezt a katyvaszt!

A trollok csak mantrázzák, amit betanultak! Azzal pedig nem lehet rendes vitába szállni!
Mondjuk, ha papírt kapnánk, mit kérdezhetünk, előttük meg a válasz, papíron!
Mint kis gazdájuktól látták!

Láttam ma a TV-ben ürülnek a cellák, kint van Hunwald, Hagyó, lesz kivel megtölteni!

De látni kell, mindenkire aki sikeresebb volt náluk, arra irigyek, azt levadászták. Most meg fizethetjük a Hagyónak megítélt kártérítést! Mert az is a mi zsebünkből megy!

Valaki mondja meg, egyszer lesz itt béke, nyugalom? Jó lenne hinni benne!

Jó éjt!

Molnár Gyula 2013.04.23. 23:29:52

Szerintem hagyjuk néha a politikát vannak ennél fontosabb dolgok is! Szóval ez a mai meccs, bárki bárkinek szurkolt, nagyon rendben volt. Vannak az életben igazi nagy élmények is. Majd holnap visszatérünk a szürke hétköznapokba és a senkinek nem jó bozótharcba is!

Makirának Örökre 2013.04.30. 17:17:07

"Kegyetlen bosszút állok ádáz haragomban, és ha kitöltöm bosszúmat, akkor majd megtudják, hogy én vagyok az Úr."

Makirának Örökre 2013.04.30. 17:31:15

"Az igaz ember járta ösvényt mindkét oldalról szegélyezi az önző emberek igazságtalansága és a gonoszok zsarnoksága. Áldott legyen az, ki az irgalmasság és a jóakarat nevében átvezeti gyöngéket a sötétség völgyén, mert ő valóban testvérének őrizője és az elveszett gyermekek meglelője. Én pedig lesújtok majd tereád hatalmas bosszúval és rettentő haraggal, és amazokra is, akik testvéreim ármányos elpusztítására törnek, és majd megtudjátok, hogy az én nevem az Úr, amikor szörnyű bosszúm lesújt rátok!"
süti beállítások módosítása