Az én városom

A 2010-es önkormányzati választások után szándékos és önkéntes hallgatásba burkolóztam. Azt gondoltam, hogy meg kell adni az esélyt az újaknak, hogy mást másképp, vagy akár ugyanazt, de jobban csinálják, egyszóval tegyék a dolgukat, amire megválasztották Őket. Természetesen ebben a döntésemben szerepet játszott a számtalan méltatlanul rám aggatott negatív jelző, és az elindított büntető ügy is. Most azonban, hogy eltelt 2 év és első fokon felmentő ítélet született, úgy gondolom, hogy lehet és kell is véleményt mondanom a városról, a kerületről, hogyan látom a meghozott döntéseket és milyen várost, kerületet képzelek el.

Vélemények

  • Kényszerbagoly: Gratulálok!! (2016.06.25. 19:27) Felmentő ítélet a fővárosi bíróságon
  • évásanyó: Tisztelt Polgármester Ur! Engedje meg, hogy gratuláljak a felmentő ítélethez... (2014.05.20. 14:05) Vastagbőr I.
  • évásanyó: Tisztelt Polgármester Ur! Engedje meg, hogy gratuláljak a felmentő ítélethez... (2014.05.20. 14:05) Vastagbőr I.
  • évásanyó: Tisztelt Polgármester Úr! Az én és családom szavazatára is számithat, csak már... (2014.05.10. 12:18) Vastagbőr I.
  • Szet Úr: @Molnár Gyula: Kedves Molnár Úr! Írtam Önnek a privát mail címére, remélem meg... (2014.01.29. 15:31) Vastagbőr I.
  • Utolsó 20

Eddig és ne tovább!

2014.05.22. 23:34 | Molnár Gyula | Szólj hozzá!

A Kúria jogerősen felmentett egy 8 éve húzódó ügyben. A bíróságról kilépve az első mondatom, bár akár gondolhattam volna másképp is, a megbocsájtás, az előre tekintés mondatai voltak. Jeleztem, hogy nem várok bocsánatkérést és annak ellenére nem kívánok végtelenül húzódó kártérítési pereket indítani, hogy a jogi szakvélemények szerint jó eséllyel megtehetném.

Ehhez képest megdöbbenéssel szembesültem az ügyészségi segítséggel székébe segített jelenlegi polgármester a valóságtól, a jogállamtól, de leginkább a józan észtől elrugaszkodott nyilatkozatával. A magát keresztény-konzervatív értékrendűnek valló pártszövetség helyi erős embere újra bizonyította a hatalom megtartásáért mindenre képes. Nem véletlen, hiszen pontosan tudja, hogy tisztességes küzdelemben, valódi politikai vitában, ahol az elmúlt 4 év vagy az én polgármesterségem eredményeiről és teljesítményéről kell számot adni, lényegesen kevesebb esélye lenne.

Súlyos és valótlan kijelentések hangzottak el, amik nem maradhatnak következmények nélkül! Világossá kell tenni, hogy senki sem állhat a törvények felett, még egy kormánypárti politikus sem. Ahogy én is fegyelmezetten viseltem a hibáktól hemzsegő, valótlanságokat állító nyilatkozatokat az elmúlt években, úgy azt gondolom, hogy komoly politikusnak méltósággal kell viselni a számára politikai vereséggel felérő felmentő ítéletet. (ennek az emberi oldaláról már nem is kívánok szólni)

Bár nem az én szokásom jogi úton rendezni politikai vitákat, de az elmúlt napok nyilatkozatai után nem marad más lehetőségem, mint becsületsértésért és rágalmazásért feljelenteni utódomat.

Hogy ne csupán vagdalkozásnak, politikai szólamnak tűnjenek az előbbi mondatok, következzen a magyarázat és a bizonyíték. A Kopaszi gát és egy szomszédos telek ügyében az ügyészség, a rendőrség, három különböző bíróság 8 éven keresztül kereste az esetleges károkozást, majd mindenki kimondta, hogy nem történt jogszerűtlen lépés, nem történt károkozás. A Kopaszi gát esetében vádemelés sem történt, mert már a nyomozati szakaszban jogerősen kimondták, hogy semmilyen bűncselekmény nem történt, sőt nőtt a kerület vagyona. A Budafoki úti ingatlan ügyében pedig egy három esztendős bírósági folyamat zárult le a héten, felmentő ítélettel. A pernek nem volt tárgya semmilyen károkozás, csupán a folyamat jogszerűsége és az eljárás szabályszerűsége. A per során maga az ügyész jelentette ki, hogy semmilyen kár nem érte az önkormányzatot. Ehhez képest Hoffmann Tamás továbbra is Kopaszi gátról, több milliárdos veszteségről, korrupcióról ad ki közleményt.

Azt politikusként el kell viselnem, ha egy lezárt ügy után továbbra is támadások érnek a riválisaim részéről. Értetlenül, de azt is el kell fogadnom, ha egy jogász végzettségű közszereplő nem hajlandó úriemberként elismerni a legfőbb bírói szerv döntését és kijelenti, hogy a felmentő ítéletből „nem az derül ki, hogy Molnár Gyula nem bűnös”. Azt azonban nem kell és nem is fogom elfogadni, ha 8 éves megpróbáltatások, meghurcolások után továbbra is tűrnöm és hallgatnom kelljen ebben az ügyben, ha megrágalmaznak és hazugságokat terjesztenek rólam.

Fenti elhatározásomat megerősítette az a mai fejlemény is, hogy két nappal a felmentő ítéletem után a Magyar Nemzetből arról értesülhettem, hogy két (egy 9 és egy 5-6 évvel ezelőtt történt!) ügyben, melyekben 3 éve tart az állítólagos nyomozás ismeretlen tettes ellen, meghosszabbították a határidőket, éppen az önkormányzati választási kampány kezdetéig. Miután 2010-ben a most lezárult ügy egyik fontos eseménye volt, hogy a választások előtt 3 nappal 3 ügyész kézbesítette a gyanúsítást egy kampányrendezvényen, nem alaptalan a következő kérdések megfogalmazása Hoffmann Tamás felé:

- Részt vett-e 2010-ben azon az egyeztetésen, ahol arról született döntés, hogy az egy éve készen lévő vádirat ellenére a választási kampány utolsó napjaira időzítsék a meggyanúsításomat?

- Beszélt-e Ön nyomozóhatósággal, vagy ügyészség bármelyik részlegével az elmúlt napokban, a felmentő ítélet ismeretében arról, hogy hosszabbítsák meg a nyomozást vagy terjesszék ki rám?

- Készül-e újra olyan forgatókönyv, valódi politikai kampány helyett, amelyikben a választási kampány finisében, egy jelölti vitán kézbesítenék a gyanúsítási papírokat?

A fentiekre akár egy nyilvános vita keretében is várom utódom válaszát.

Mindannyian azt tanultuk, hogy kétszer nem lehet ugyanabba a folyóba lépni, de úgy látszik a helyi kiskirályok és segítőik, ötlet és teljesítmény hiányában újra a „jól bevált” módszerhez akarnak folyamodni. De nemcsak a módszer, a szereplők is megbuktak, Hoffmann Tamás az elmúlt napokban többszörösen is. Miután városvezetőként eddig sem tudott eredményeket és sikereket felmutatni, most jogászként is leszerepelt, mint aki képtelen egy jogerős bírói döntést elfogadni. Megbukott sportemberként is, aki nem képes veszíteni, az eredményt tiszteletben tartani, betartani a játékszabályokat. Végül pedig emberileg bukott meg, mert ellenfeleit nem legyőzni, hanem megsemmisíteni akarja és ehhez aljas eszközöket is hajlandó igénybe venni.

Végezetül kérem a nyomozóhatóságokat, ne engedjék, hogy a politika másodszor is megpróbálja őket a választási kampány részesévé tenni. Ha a nyomozás abban a szakaszban van, akkor kérem őket, hogy ne a sajtó nyilvánossága előtt, hanem a minden ártatlan embert megillető módon hallgassanak meg, mondják el, hogy mi az oka, hogy teljesen nyilvánvalóan bűncselekmény nélküli ügyekben évek óta nem hallgattak meg senkit, és nem zárták le az ügyeket. Készen állok arra, hogy a választási kampány előtt mindkét ügyben bármikor a rendelkezésükre álljak.

Molnár Gyula

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozzon
Molnár Gyula facebook-oldalához!

A bejegyzés trackback címe:

https://envarosom.blog.hu/api/trackback/id/tr936197566

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása