Az én városom

A 2010-es önkormányzati választások után szándékos és önkéntes hallgatásba burkolóztam. Azt gondoltam, hogy meg kell adni az esélyt az újaknak, hogy mást másképp, vagy akár ugyanazt, de jobban csinálják, egyszóval tegyék a dolgukat, amire megválasztották Őket. Természetesen ebben a döntésemben szerepet játszott a számtalan méltatlanul rám aggatott negatív jelző, és az elindított büntető ügy is. Most azonban, hogy eltelt 2 év és első fokon felmentő ítélet született, úgy gondolom, hogy lehet és kell is véleményt mondanom a városról, a kerületről, hogyan látom a meghozott döntéseket és milyen várost, kerületet képzelek el.

Vélemények

  • Kényszerbagoly: Gratulálok!! (2016.06.25. 19:27) Felmentő ítélet a fővárosi bíróságon
  • évásanyó: Tisztelt Polgármester Ur! Engedje meg, hogy gratuláljak a felmentő ítélethez... (2014.05.20. 14:05) Vastagbőr I.
  • évásanyó: Tisztelt Polgármester Ur! Engedje meg, hogy gratuláljak a felmentő ítélethez... (2014.05.20. 14:05) Vastagbőr I.
  • évásanyó: Tisztelt Polgármester Úr! Az én és családom szavazatára is számithat, csak már... (2014.05.10. 12:18) Vastagbőr I.
  • Szet Úr: @Molnár Gyula: Kedves Molnár Úr! Írtam Önnek a privát mail címére, remélem meg... (2014.01.29. 15:31) Vastagbőr I.
  • Utolsó 20

Cenzúra 2012-ben, avagy kitől és mitől félnek?

2012.09.06. 10:20 | Molnár Gyula | 2 komment

Nem szeretném mártírrá emelni magam, még összeesküvés-elméleteim sincsenek, de a tegnapi nap mindenképpen tanulságos volt. Na, nem az ítélet, arról sokat írtam már, hanem annak tálalása az ujbuda.hu oldalon.

Azon persze nem lepődtem meg, hogy nyáron, amikor arról lehetett írni, hogy az ügyész felfüggesztett börtönt kért ránk, akkor a kerületi honlap még a tárgyalás ideje alatt kirakta a cikket és még aznap egy újabbat, ugyanebben a témában. Tegnap kora délután is kikerült egy rövid cikk az ítéletről, semleges, de korrekt hangvételben, rendben is volt. Nem sokkal ezután felraktak még egy anyagot, az én közleményemből csináltak egy rövid összefoglalót, egyébként ez is korrekt anyag volt.

Itt akár véget is érhetne a történet, akár még azt is mondhatnánk, hogy rendben kezelték ezt az ügyet, még ha nem is lehetett nekik könnyű. Azonban néhány óra múlva még egyszer megnéztem az oldalt, és a második anyagnak már hűlt helye, levették mindenhonnan. Még mielőtt bárki azt gondolná, hogy ezen kiakadtam, elkeseredtem, felháborodtam vagy megsértődtem, akkor rögtön jelzem, hogy nem! Nem tudom a mosolynak vagy a nevetésnek milyen fokozatai, fajtái vannak, talán a szánakozó, sajnáló lenne erre a legjobb jelző. Aztán magam elé képzeltem azt a szerencsétlen főszerkesztőt vagy szerkesztőt, aki felrakta ezt az anyagot, majd Bástya elvtárs telefonja után remegő kézzel, verejtékes homlokkal törölte ki az egészet, mint ahogy a gazdái szeretnék kitörölni azz az egész 8 évet, amit én Újbuda polgármestereként dolgoztam. Elképzelem azt a telefont is, amin persze már nem nevetek, mosolygok. 2012-ben még előfordulhat olyan, hogy levetetnek egy anyagot egy közszolgálati oldalról. Azt már „megszoktuk”, hogy nem engednek kirakni anyagokat, magukat tömjénezik, ez ellenvéleményeket durván elnyomják, de azt, hogy levegyenek, kitöröljenek egy anyagot, az tökéletesen jellemzi ennek a kurzusnak a hozzáállását, hatalmi gőgjét és persze hatalommániáját.

Nem értik meg, képtelenek megérteni, hogy egy kerület, egy város történetéből nem lehet semmit és senkit kitörölni. Hozzá lehet rakni valamit, de ahhoz alkotni kell, hogy bekerüljön oda bárki vagy bármi. Rombolásból nem lesz semmi új, maradandó. Rövidtávon persze lehet retusálni, törölni, rombolni.

Előbb-utóbb azonban az élet mindent a helyére tesz.

Molnár Gyula

ps.

Hogy senkiben semmi kétely ne maradjon, a fentieket kollégáim megörökítették, mert pontosan tudjuk, hogy kikkel állunk szemben, milyen szabályok szerint játszanak velünk szemben.

ujbuda honlap teto.jpg

ujbuda.hu kora délután

ujbuda este.jpg

ujbuda.hu este

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozzon
Molnár Gyula facebook-oldalához!

A bejegyzés trackback címe:

https://envarosom.blog.hu/api/trackback/id/tr624756832

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

újbudajenő 2012.09.06. 21:23:32

Tisztelt Polgármester Úr!

Szívből gratulálok a tegnapi - mai hírekhez!
Nem vagyok az Ön párttársa, de mégis...:-)
Mellékelem az Újbuda fórumra írt véleményemet.

Tisztelt Önkormányzat!

Vajon most ebben az új helyzetben elvárható-e a kerületi FIDESZ képviselőcsoport tagjaitól, s különösen a feljelentést tevő képviselőktől, hogy nyilvánosan bocsánatot kérjenek Újbuda polgáraitól, akiket jelentősen megtévesztettek a 2010-es választási kampányban - az addigi polgármester megrágalmazásával?
Bocsánatot kérnek-e a rendőrségtől, az ügyészségtől, a bíróságtól a sok-sok felesleges munkaóráért, amit erre az ügyre áldoztattak?
S bocsánatot kérnek-e Molnár Gyulától?
Lemond-e mandátumáról a feljelentést jegyző képviselő?
Lemond-e a jelenlegi polgármester?
Válaszaikat várva, tisztelettel:
egy kevéssé politizáló, de az erkölcstanban jártas
újbudai polgár

bunbenfoganthoffmann 2012.09.07. 11:18:49

Érdekes milyen hamar lekerült ez a rövid cikk is a kezdőoldalról. Bezzeg a bűnösséget taglaló cikkek hetekig virítottak a címlapon, oda még videót is sikerült beszerkeszteni. Vajon ez most miért nem sikerült?
Lehet, hogy a riporterek-szerkesztők épp Hoffmann lemondó beszédét készítik elő? Hisz hazug kampánnyal nyert, ha van benne erkölcs nem tehet mást! Ebben az esetben megbocsájtható a riport hiánya. Várjuk türelemmel...
süti beállítások módosítása