Az én városom

A 2010-es önkormányzati választások után szándékos és önkéntes hallgatásba burkolóztam. Azt gondoltam, hogy meg kell adni az esélyt az újaknak, hogy mást másképp, vagy akár ugyanazt, de jobban csinálják, egyszóval tegyék a dolgukat, amire megválasztották Őket. Természetesen ebben a döntésemben szerepet játszott a számtalan méltatlanul rám aggatott negatív jelző, és az elindított büntető ügy is. Most azonban, hogy eltelt 2 év és első fokon felmentő ítélet született, úgy gondolom, hogy lehet és kell is véleményt mondanom a városról, a kerületről, hogyan látom a meghozott döntéseket és milyen várost, kerületet képzelek el.

Vélemények

  • Kényszerbagoly: Gratulálok!! (2016.06.25. 19:27) Felmentő ítélet a fővárosi bíróságon
  • évásanyó: Tisztelt Polgármester Ur! Engedje meg, hogy gratuláljak a felmentő ítélethez... (2014.05.20. 14:05) Vastagbőr I.
  • évásanyó: Tisztelt Polgármester Ur! Engedje meg, hogy gratuláljak a felmentő ítélethez... (2014.05.20. 14:05) Vastagbőr I.
  • évásanyó: Tisztelt Polgármester Úr! Az én és családom szavazatára is számithat, csak már... (2014.05.10. 12:18) Vastagbőr I.
  • Szet Úr: @Molnár Gyula: Kedves Molnár Úr! Írtam Önnek a privát mail címére, remélem meg... (2014.01.29. 15:31) Vastagbőr I.
  • Utolsó 20

Utolsó kommentek:

évásanyó 2014.05.20. 14:05:50

Tisztelt Polgármester Ur! Engedje meg, hogy gratuláljak a felmentő ítélethez, mindig bíztam Önben és végig hittem az ártatlanságukban! Most pedig kicsi pihenés után várja Önt a kerülete!Tisztelettel: Huszar Eva nyugdíjas pedagógus alias Évásanyó.

Bejegyzés: Vastagbőr I.

évásanyó 2014.05.20. 14:05:50

Tisztelt Polgármester Ur! Engedje meg, hogy gratuláljak a felmentő ítélethez, mindig bíztam Önben és végig hittem az ártatlanságukban! Most pedig kicsi pihenés után várja Önt a kerülete!Tisztelettel: Huszar Eva nyugdíjas pedagógus alias Évásanyó.

Bejegyzés: Vastagbőr I.

évásanyó 2014.05.10. 12:18:24

Tisztelt Polgármester Úr! Az én és családom szavazatára is számithat, csak már visszajönne! Tisztelettel: H.Éva nyugd.pedagógus.

Bejegyzés: Vastagbőr I.

Szet Úr 2014.01.29. 15:31:13

@Molnár Gyula: Kedves Molnár Úr!
Írtam Önnek a privát mail címére, remélem megkapta. Örömmel veszem, ha kíváncsi a véleményemre, álláspontomra. Sok mindent megéltem, sok mindent megtapasztaltam, talán van mit megszívlelni belőle. Várom a jelentkezését, addig is üdvözlettel:
Szet Úr

Bejegyzés: Vastagbőr I.

Molnár Gyula 2014.01.28. 17:17:43

@Szet Úr:
Tisztel Uram!

Nagyon köszönöm kiegyensúlyozott és bölcs gondolatait. Szeretném abban megerősíteni, hogy a helyi politika lényege pont abban van (és talán nem szerénytelen, ha azt mondom, hogy egyik sikerem ez volt), hogy nem pártpolitikai metszéspontok alapján kell a feladatokat megoldani. Vagy ahogy én fogalmaztam akkoriban:itt csak az utcának van jobb és baloldala, de a csatornát, amit javítani kell még ez sem érdekli.
Tulajdonképpen az okfejtésével egyetértek és ha nem illetlen (talán a fiatalabb okán is), hogy szívesen kezdeményeznék Önnel egy személyes találkozót, ahol ezekről a kérdésekről tabuk nélkül szót tudunk váltani.

Tisztelettel:Molnár Gyula

Bejegyzés: Vastagbőr I.

Szet Úr 2014.01.26. 20:49:12

Tisztelt Molnár Úr!
E sorok írója, évtizedek óta él Újbudán. Konzervatív ember, hogy finoman fogalmazzak, nem az Ön pártjával, vagy most már „összefogásával” szimpatizál… Elmondhatja, itt töltötte boldog diák éveit, ebben a kerületben szolgálta a hazát a hadseregben, és huzamosabb ideig e kerület adott helyet munkahelyének is. Talán ezért is érzékenyebb, ha visszásságot, butaságot, céltalanságot, helytelen döntéseket lát, érez, tapasztal,elszenved.
E rövidke bevezető után rátérnék a témára, ami tollat, illetve „billentyűt” adott a kezembe. Naponta járok el a Móricz Zsigmond körtéren a szétvert „gomba” előtt. A „gomba” végre készül, épül, talán a választások idejére elkészül, úgy hírlik többek között kávéház is lesz benne. Ez nagyon fontos, mert a kerület „kávézó hiányban szenved”. Igaz csak a körtéren kilenc olyan helyet tudok megnevezni, ahol kulturáltan, komilfó” lehet kávézni, süteményezni, beszélgetni. No de nem a kávéház jelenti nekem a problémát, hanem a „gomba” körül elhelyezett plakátegyüttes, amely lényegében ugyanaz folytatólagosan. A plakátról két arc, két politikus arc tekint le rám, öntudatosan. Egyikük kormányzati politikus, országgyűlési képviselő, másikuk a kerület jelenlegi vezetője .A két arc között, a felirat „ÚJBUDA VELED ÉPÜL”. A szándékot, a politikai üzenetet értem, nekem ezzel az a problémám, ha egy politikai üzenet nyelvtanilag helytelen, sőt nevetséges, akkor az visszaüt annak politikai tartalmára is, azaz politikailag is nevetséges lesz. Miről van szó? Két arc, és az üzenet, „ÚJBUDA VELED ÉPÜL”. Kivel, kikkel? Kikért. Mert ha a két arc hozzám szól, engem szólít meg, mintegy „csendőrpertuban”, felhívja a figyelmemet, a város, a kerület velem épül, akkor kérdem én, velem hogyan? Esetleg értem. A pertut viszont így sem tudom kezelni. Mikor ittam én pertut az urakkal? Erősen konzervatív érzelmű és hagyományú gondolkodású vagyok, mit tegyek ilyen nevelést kaptam, a tegeződést csak az idősebb kezdeményezheti. A két arc ezzel szemben túl fiatal ahhoz, hogy csak úgy általában „letegezze” a kerület lakosságát.

Ráadásul, a teljes szöveg így hangzik: ÚJBUDA VELED ÉPÜL. KÖSZÖNJÜK, HOGY ÖNÖKKEL MEGVALÓSÍTHATJUK! Veled és Önökkel??? Két mondat, két megszólítás, illet volna valahogy összehangolni. Ha már ez sem megy, akkor nagyobb a baj, mint gondolnánk.

Talán tisztességesebb, és nyelvtanilag kifogástalan lett volna ha a két arc közé ez a felirat kerül: „ÚJBUDÁT SZOLGÁLJUK”. Mert képviselőnek és polgármesternek lenni szolgálat, a lakosság bizalmát elnyerni, elismerését kivívni szolgálattal lehet, nem nyelvtanilag elfuserált plakátokkal.

Ahogy az elején írtam, nem igazán vagyok baloldali érzelmű ember, szerény közéleti és kerületi tevékenységem is inkább a jobboldalhoz köt. Ugyanakkor azt látom, hogy Ön sok mindent tett ezért a kerületért, ez a fejlődés viszont megtorpant 2010-ben, a legjobb példa erre pont az említett gomba épülete. Hogy ez az Ön tehetsége vagy utódjainak tehetségtelensége, vagy mindkettő, azt nem tudom, de bármelyik is igaz, szeretném, ha újra Ön lenne ennek a kerületnek a polgármestere. Ráadásul az a módszer, amivel Önt le akarták, akarják győzni, az minden tisztességes ember számára visszataszító, legyen az jobb vagy baloldali. Szomorú látni, hogy egy olyan világ alakul ki, ahol az ellenfeleket nem meggyőzni, hanem megsemmisíteni akarják, amiben persze mindkét oldalnak óriási a felelőssége, az "enyémeknek" és az "Önéinek" is. A mi felelősségünk pedig, hogy ezt a folyamatot megállítsuk, visszafordítsuk, egymásra ne ellenségként, hanem versenytársként tekintsünk. A verseny győztese pedig elsősorban Magyarország, vagy a XI. kerület legyen, csak másodsorban X vagy Y párt. Lehet, hogy idealista vagyok, de azt hiszem, hogy ez a jövő. Más nem lehet!
Önökkel nem, de Önnel szimpatizálok, pártja nem, de Ön számíthat a szavazatomra, remélem lesz rá lehetőségem.
Üdvözlettel: Szet úr
(bocsánat az álnévért, de sok barátom és „elvtársam” kiátkozna ezekért a sorokért, még akkor is ha legtöbbjük hasonlóan látja a mai kerületi viszonyokat, de a rosszul értelmezett hűség sokuknál erősebb a racionalitásnál)

Bejegyzés: Vastagbőr I.

Petri István 2014.01.24. 22:08:24

Elképesztő, hogy három és fél év alatt semmit, de semmit nem csináltak ezek az urak a saját maguk sztárolása és népszerűsítésén kívül. Leálltak az útfelújítások, parképítések, a saját választási programjukat sem tartják be, pedig fűt-fát ígértek, újbudai mennyországot, csakhogy hatalomra kerüljenek. Semmit nem csináltak, a két futópályájuk és a polgármester hobbijának százmilliós támogatásán kívül... Miért van az, hogy Rogán vagy Pokorni tud fejleszteni, ezeket viszont még a saját vezérük is tehetségtelen, mihaszna társaságnak tartja, lsd. Citadella, elutasított kötvény, stb. És most azt látjuk, hogy még azt is elbaltázzák, amit örököltek. Nem érdemelnek még egy esélyt, hogy klasszikust idézzek :)

Bejegyzés: Vastagbőr I.

Újbudai polgár 2014.01.24. 18:03:30

Tipikus Fideszes propagandagépezet, Habony Árpi legjobb újbudai tanítványai. Most nem a szart csomagolják celofánba és adják el szaloncukorként, hanem a Gombát csomagolják Hoffmannba és Simicskóba és adják el sajátjukként. De még arra is képtelenek, hogy ha legalább hencegni akarnak valamivel, akkor rendesen meg is csinálják. Sőt! Egyáltalán megcsinálják, mert nagyon úgy néz ki, hogy nem lesznek kész a sokadik határidőre, március 15-re sem. Csodálatos látvány lesz a felújított Körtér, az új metróval és a közepén ott áll majd a mostani kerületi vezetés szimbóluma, a Hoffmann torzó. Gratulálunk Tomi, gratulálunk Pista, ennyit tudtok!

Bejegyzés: Vastagbőr I.

mihimama 2013.12.06. 09:04:28

Kedves Polgármester Úr!
Az a meghurcoltatás, ami most Önnel történik alávaló, becstelen,pofátlan.Hosszú évekig tart, leamortizálják az embert kívül-belül.Ha Önt az vigasztalja, hogy velem együtt sokan nem hiszünk el Önröl semmit és várjuk vissza.Nálam jobban senki nem értheti meg Önt, hiszen,ahogyan elmondtam személyesen Önnek a problémámat, már sajnos nem volt ideje rám,de talán nem felejtette el azt a nyugdijas orosznyelv-tanárnőt, aki végig nagyon drukkol Önnek.Maradjon bátor! Üdvözlettel Éva mama

Bejegyzés: A kerület Napján!

Úró Rudi 2013.11.11. 22:34:15

Visszavárjuk Polgármester úr és zavarja el ezt a dilettáns bandát a hivatalból!

Bejegyzés: A kerület Napján!

nyitom 2013.11.01. 13:41:12

Még csak annyi, hogy se jobb se baloldalinak nem kell lenni ahhoz, hogy lássuk mi lesz ennek hamarosan a vége. Ezért mielőbb ennek a bő húsz évnek kell véget vetni e magyarországi rendszer kiszolgálóival együtt mert már nem bírjuk sokáig.

Bejegyzés: Ítélet a Fővárosi Ítélőtáblán

nyitom 2013.11.01. 13:34:31

Elég csak azt látni, hogy a most hatalmon lévő elvtársak hogy verik szét Budapestet vagy akárcsak Újbudát. l.: a Boldizsár utca környékét arra való hivatkozással, hogy készül a metró kijárata, csak az a bökkenő, hogy a vele együtt feltúrt területekre nincs tudomásom szerint építési engedély és onnan Őrmezőt se autóval se gyalog nem lehet megközelíteni. Látszik, hogy még a választások előtt nyúlnak le hatalmas pénzeket. Sokunknak ezért nem lesz több év után sem bérrendezése/ pl.:közszféra/!

Bejegyzés: Ítélet a Fővárosi Ítélőtáblán

KékVirág 2013.11.01. 09:37:32

1. Molnár Gyula nem megy "böribe"
2. Az amiről írtál, kedves Nagykorú, az egy teljesen más témát boncolgat, ráadásul anélkül, hogy látnánk Molnár Úr álláspontját, és lássuk be meglehetősen homályos is.
3. Az látszik, hogy teljesen jobbra húz a szíved, mint ahogy endi21-nek is, de kérdem én: Mit tett Hoffmann Tamás (aki jelenleg a polgármesteri székben ül) Újbudáért, amiért a fentiek szerint az ő pártját fogod? Komolyan érdekelnének a részletek.
4. Még ha nem is szimpatizáltok valakivel, akkor is látszik, hogy a meghozott ítélet igen nagy aggályokat vet fel. Hogy is lehet az, hogy homlokegyenest más döntés születik? Egyszer megállapítják, hogy nem történt károkozás, máskor meg már bűnös...??? Hogyan lehet az, hogy a bíró súlyosabb ítéletet hoz mint amit az ügyész javasolt? Itt konkrétan vaknak kell lenni ahhoz, hogy ne lássa az ember a probléma valódi nagyságát.
5. Molnár Gyula igenis a legjobb választás a kerületnek, és biztos vagyok benne, hogy rajtam kívül még ezrek gondolják így! És itt nem kell elvakult "rajongás", csupán józan paraszti ész és a tények ismerete.

Bejegyzés: Ítélet a Fővárosi Ítélőtáblán

endi21 2013.11.01. 08:36:54

Mindenki azt kapja, amit érdemel. És előbb vagy utóbb megkapja, hiába kapálózik ellene.

Bejegyzés: Ítélet a Fővárosi Ítélőtáblán

Nagykorú 2013.10.31. 18:41:47

Az én ügyem teljesen politika mentes volt.

Bejegyzés: Ítélet a Fővárosi Ítélőtáblán

nyitom 2013.10.31. 13:14:42

Nagykorú, a kommunista fidesz nevében ne csinálj propagandát. Lehet hogy te is "ÚJMAGYAR" vagy?!

Bejegyzés: Ítélet a Fővárosi Ítélőtáblán

Nagykorú 2013.10.31. 06:46:38

Azt kaptad Molnár, amit minimum megérdemelsz! Kiskirályként, igazi komcsi "úr"-ként viselkedtél a hivatalodban.
Nekem gyámhivatali ügyem volt a XI. kerületben, neked volt pofád "leszólni", hogy a gyámhiv "figyeljen oda" mert a másik fél jó üzleti partnered volt.
Én akkor eljátszottam a gondolattal, hogy bejelentést teszek, de ki mert volna mellettem tanúskodni Molnár és Lakos et.-akkal szemben? Ma meg már nem érdekel, okafogyottá vált, mész a böribe!

Bejegyzés: Ítélet a Fővárosi Ítélőtáblán

kollmar 2013.08.16. 12:06:03

A Fityisz olyan mint a mohácsi vész, mindenen és mindenkin keresztül gázol ha ellenenük szol valaki , azt tönkre kell tenni. Az egyész orbán bagázs már ugy meg szedte magát, és a körülötte lévő hosszú nyelvübarátok, hogy ember ill. kormány legyen a talpán aki ezzel tud valamit kezdeni hisz mindent törvényesen csinálnak persze az ő törvényük szerint.

Bejegyzés: Maffia módszerek Újbudán avagy...

drolt 2013.08.16. 07:25:02

@balfék: még helyesebb: eljátszotta Pécset. (egy t, mint tárgy rag)

Bejegyzés: Maffia módszerek Újbudán avagy...