Az én városom

A 2010-es önkormányzati választások után szándékos és önkéntes hallgatásba burkolóztam. Azt gondoltam, hogy meg kell adni az esélyt az újaknak, hogy mást másképp, vagy akár ugyanazt, de jobban csinálják, egyszóval tegyék a dolgukat, amire megválasztották Őket. Természetesen ebben a döntésemben szerepet játszott a számtalan méltatlanul rám aggatott negatív jelző, és az elindított büntető ügy is. Most azonban, hogy eltelt 2 év és első fokon felmentő ítélet született, úgy gondolom, hogy lehet és kell is véleményt mondanom a városról, a kerületről, hogyan látom a meghozott döntéseket és milyen várost, kerületet képzelek el.

Vélemények

  • Kényszerbagoly: Gratulálok!! (2016.06.25. 19:27) Felmentő ítélet a fővárosi bíróságon
  • évásanyó: Tisztelt Polgármester Ur! Engedje meg, hogy gratuláljak a felmentő ítélethez... (2014.05.20. 14:05) Vastagbőr I.
  • évásanyó: Tisztelt Polgármester Ur! Engedje meg, hogy gratuláljak a felmentő ítélethez... (2014.05.20. 14:05) Vastagbőr I.
  • évásanyó: Tisztelt Polgármester Úr! Az én és családom szavazatára is számithat, csak már... (2014.05.10. 12:18) Vastagbőr I.
  • Szet Úr: @Molnár Gyula: Kedves Molnár Úr! Írtam Önnek a privát mail címére, remélem meg... (2014.01.29. 15:31) Vastagbőr I.
  • Utolsó 20

A kerület Napján!

2013.11.11. 18:06 | Molnár Gyula | 2 komment

Címkék: Újbuda XI. kerület Molnár Gyula kerületnapja

Hagyomány, hogy November 11.-én vagyis 11. hó 11.-én ünnepeljük Magunkat, a kerületet, köszöntjük a kiemelkedő teljesítmény nyújtó lakótársainkat és nem utolsó sorban a Szt. Imre kórházban ezen a napon született babákat, akiket Újbuda babákká fogadunk.

Ez volt az a nap a polgármesteri 8 esztendőm alatt, amikor széles kör előtt értékeltük az előző év eredményeit, kudarcait és az útkeresést. És ez volt az az alkalom, amikor lehetőség nyílt arra, hogy a következő év terveivel és szándékaival is megismerkedjenek az emberek. Mert tudni kell, mit sem ér egy kiváló gondolat, ha az belül marad, ha egy irodai asztal fiókjában porosodik meg. Számtalan ötlet és gondolat került így a nyilvánosság elé és lett belőle koncepció majd pedig program és aztán mindenki számára élvezhető valóság.

Ma nem vagyok ott a Flamenco szállóban ahol az utódok ünneplik ezt a napot. Nem kaptam meghívást! No comment! De talán már nem is mennék el. Minek? Voltam, meghallgattam, megnéztem és azt tapasztaltam, hogy a kínosan feszengő ünnepi beszéd után inkább mindenki a "potya kaja" felé veszi az irányt aztán haza, mert érzik, itt nem történik semmi. Nem azok vannak itt, akik lehetőséget teremtenek a vállalkozóknak a növekedésre, az intézményvezetőknek az új programok indítására vagy az egyházi vezetőknek a hitéletük fejlesztésére.

Kevés gondolat, nulla víziók. Csak a szolid működés, működgetés!

A nyugati kultúrában létezik, hogy egy új vezetés 100 napot kér arra, hogy tisztában legyen a valós helyzettel és kialakítsa a végleges programját. A választás óta 1111 nap is eltelt és még mindig nem tudjuk: milyen lesz, lenne az a kerület amit vezetnek.

Mi történik a közlekedésben? Mi lesz az 1-es villamos nyomvonalán? Mi fog történni az őrmezei csomópont kiépítése után a lakótelepen élőkkel? Mikor kezdődik legalább a tervezés a virágpiaci meghosszabbítására a 4-es metrónak? Mikor lesz már kész a Gomba? Mi lesz a Bartók Béla úttal, ha alatta metró jár? Történik-e valami a Budai Parkszínpaddal? Mennyivel támogatják a rendőrséget, hogy javuljon a közbiztonság? Mennyi új térfigyelő kamerát építettek? Soroljam? Majdnem reménytelen. Szerintem mindenki 100 témát feltud hozni a maga környezetéből, koszosodó parkok, leépülő játszóterek, kátyús utak formájában. Azért a kedvenc kérdésem csak felteszem!! Ki fog itt piros pöttyös labdát venni az iskolásoknak? Ugye érti, akinek érteni kell, ráadásul 400 millióból.

Pár évvel ezelőtt rólunk beszélt a város. A legjobban fejlődő kerület voltunk. Irigyeltek minket, nem csökkentek az ingatlan árak, szívesen költöztek ide fiatalok, aki pedig már itt élt, igyekezett itt is maradni. Mára Újbuda lekerült Budapest térképéről!!

A következő egy évben ezen a hasábokon, a Facebook oldalamon azt fogom bemutatni, hogy mit szalasztottunk el és mit is kell másképp csinálni a jövőben.

Boldog(abb) Új Évet Újbuda!

 

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozzon
Molnár Gyula facebook-oldalához!

A bejegyzés trackback címe:

https://envarosom.blog.hu/api/trackback/id/tr805627024

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Úró Rudi 2013.11.11. 22:34:15

Visszavárjuk Polgármester úr és zavarja el ezt a dilettáns bandát a hivatalból!

mihimama 2013.12.06. 09:04:28

Kedves Polgármester Úr!
Az a meghurcoltatás, ami most Önnel történik alávaló, becstelen,pofátlan.Hosszú évekig tart, leamortizálják az embert kívül-belül.Ha Önt az vigasztalja, hogy velem együtt sokan nem hiszünk el Önröl semmit és várjuk vissza.Nálam jobban senki nem értheti meg Önt, hiszen,ahogyan elmondtam személyesen Önnek a problémámat, már sajnos nem volt ideje rám,de talán nem felejtette el azt a nyugdijas orosznyelv-tanárnőt, aki végig nagyon drukkol Önnek.Maradjon bátor! Üdvözlettel Éva mama
süti beállítások módosítása