Az én városom

A 2010-es önkormányzati választások után szándékos és önkéntes hallgatásba burkolóztam. Azt gondoltam, hogy meg kell adni az esélyt az újaknak, hogy mást másképp, vagy akár ugyanazt, de jobban csinálják, egyszóval tegyék a dolgukat, amire megválasztották Őket. Természetesen ebben a döntésemben szerepet játszott a számtalan méltatlanul rám aggatott negatív jelző, és az elindított büntető ügy is. Most azonban, hogy eltelt 2 év és első fokon felmentő ítélet született, úgy gondolom, hogy lehet és kell is véleményt mondanom a városról, a kerületről, hogyan látom a meghozott döntéseket és milyen várost, kerületet képzelek el.

Vélemények

  • Kényszerbagoly: Gratulálok!! (2016.06.25. 19:27) Felmentő ítélet a fővárosi bíróságon
  • évásanyó: Tisztelt Polgármester Ur! Engedje meg, hogy gratuláljak a felmentő ítélethez... (2014.05.20. 14:05) Vastagbőr I.
  • évásanyó: Tisztelt Polgármester Ur! Engedje meg, hogy gratuláljak a felmentő ítélethez... (2014.05.20. 14:05) Vastagbőr I.
  • évásanyó: Tisztelt Polgármester Úr! Az én és családom szavazatára is számithat, csak már... (2014.05.10. 12:18) Vastagbőr I.
  • Szet Úr: @Molnár Gyula: Kedves Molnár Úr! Írtam Önnek a privát mail címére, remélem meg... (2014.01.29. 15:31) Vastagbőr I.
  • Utolsó 20

Hány bőrt lehet még erről lehúzni?

2013.10.25. 23:45 | Molnár Gyula | Szólj hozzá!

Címkék: jogállam öböl boszorkányüldözés koncepciós eljárás Újbuda Molnár Gyula

Avagy vannak-e más szempontok is az igazságszolgáltatásban?

Tudom, hogy ma politikusnak október 23.-ról és az összefogásról illik  beszélni, meg is teszem majd máshol, más formában, de itt a saját blogomon most saját magammal és a velem kapcsolatos újabb, bizonyos szempontból váratlan, bírósági fejleménnyel szeretnék foglalkozni.

Azt hihettük, hogy ellenfeleink ezt az ügyet már elengedték! Hiszen az elmúlt hónapokban már más, újabb, most "megtalált", súlyos bűnökről beszéltek, meghosszabbított nyomozásról és ebből azt szűrhettük le, hogy érzik és értik: ez a hajó elment! Na azért nem volt teljesen haszontalan számukra ez, hiszen megnyertek vele egy polgármesteri széket és több mint 6 évig a jobboldali nyilvánosságban állandó negatív jelzőkkel írhatták le a nevemet.

Ahogy már bemutattam itt, első fokon bűncselekmény hiányában felmentettek. Akkor terveztem, hogy a teljes ítéletet (kitakart nevekkel) felrakom, de szakemberek lebeszéltek róla. Ma már bánom, mert akkor most nem lenne más dolgom, mint azt mondani, hogy olvassuk újra a 16, a 23, 37. és így tovább oldalakat, ahol feketén-fehéren le van írva mennyire alaptalan és mennyire légből kapottak voltak a vádak. Akkor nem tettem, most már nem is teszem, jobbat tudok. Az ügyészség fellebbezéséből, mert persze fellebbeztek, kimásolok pár idézetet és annak fényében értékelem és kérek mindenkit, hogy értékelje az elmúlt nap eseményeit, ami a másodfokú bíróságon történt.

elotte_utana_gat55.jpg

Mit is mond az ügyészség a fellebbezésben?

„..Az első fokú bíróság, a perrendi szabályok megtartásával folytatta le az eljárást. A bizonyítást a szükséges és indokolt mértékben lefolyatta, és a történeti események vonatkozásában hibamentesen állapította meg a tényállást. Helytállóan rögzítette a vádlottak hivatali illetve gazdasági pozícióit, a gazdasági események és jogi tranzakciók sorrendiségét, tartalmát és időpontjait. Ezekben a kérdésekben bizonyíték értékelő tevékenységének kellően eleget tett, mérlegelésével kapcsolatos álláspontját részletesen megindokolta, így az – a felülmérlegelés tilalmára figyelemmel – a másodfokú eljárásban nem támadható.

A bíróság hivatkozott arra, hogy a döntéssorozat minden lépcsője, minden alkalommal jóváhagyott, jogszerű folyamat eredménye volt. Az Öböl XI. Kft működése nyilvános volt, az ügyletsorozat ellen a képviselő-testület, a különböző bizottságok, a cégek felügyelőbizottságai és könyvvizsgálók semmilyen kifogást nem emeltek. Másrészt a vád sem állította, hogy az Önkormányzatnál valamilyen anyagi hátrány keletkezett volna. A vád nem hűtlen kezelés vagy sikkasztás bűncselekménye, hanem hivatali visszaélés büntette, amelynek tárgya jogtalan előnybe részesítés. A jogtalan előny biztosítása, nem párosult az Önkormányzatnál jelentkező vagyoni veszteséggel…”

elotte_utana_2.jpg

 Ha valaki nem szeret sokat olvasni, vagy nem szereti a jogászok szó csűrés-csavarását, akkor röviden és egyszerűen leírom. Az ügyészség szerint is az első fokú bíróság korrekten folytatta le az eljárást, jól állapította meg a tényeket, hogy minden lépés jogszerű volt, károkozás nem történt, de mégis az egész, így együtt hivatali visszaélés! Ezt mondják az ügyészek! De az elsőfokú bíróság még ezt sem találta megalapozottnak, így nemhogy károkozást, de semmilyen egyéb bűncselekményt nem állapított meg: nem bizonyíték, hanem bűncselekmény hiányában született felmentő ítélet!

Nos tehát ezzel a háttérrel, 7 év nyomozás után, 7000 oldalnyi nyomozati anyaggal, több mint egy éves elsőfokú tárgyalás sorozattal a hátunk mögött érkeztünk a másodfokra, ahol már nem bizonyítanak (elvileg), nem változtatnak vádon (elvileg) csak azt vizsgálják, hogy megfelel-e minden a jogszerűségnek és helyesek-e a bírói mérlegelések.

És itt jött az újabb „bőr”, amit megpróbálnak lehúzni. Meghallgattunk egy új tanút, és felvetődött a vád megváltoztatása. Mindez, még egyszer elmondom, 7 év után, ahol centiről centire, forintról forintra vizsgálták rendőrök és ügyészek az ügyet és nem tudtak kitalálni „csak egy” hivatali visszaélést! Felteszem a költői kérdést, ha az ügyészség a választás előtt talált volna bármi valóságos, kézzelfogható károkozást, nem javasolt volna azonnal 100 év várbörtönt? Dehogynem! De nem volt, nem lehetett, mert ellentétben a minket vádló politikai ellenfelekkel mi tényleg a közösség érdekében, a lehető legjobb megoldást kerestük és találtuk meg és többségi döntéssel több lépésben megvalósítottuk.

elotte_utana_9.jpg

Akkor mi a baj? Megmondom! Az a baj, hogy pontosan tudják, ha elindulok a választáson, akkor igazi versenyben, normális eszközökkel nem tudnak legyőzni. Mert nem csináltak semmit, mert nincs megfelelő jelöltjük, mert nem tudnak szembe állítani semmit velem és a sikeres 8 esztendővel! Szerintem ez a baj! De nem segítek nekik! Én ebből a gödörből is kimászok, bármilyen mélyre ássák is, egyszer szembe fogunk állni az ellenfelekkel és elmondjuk, hogy ki mit gondol Újbudáról, a fejlesztésekről, a szociális kérdésekről, a közbiztonságról, az oktatási rendszerről és a sportról.

Dönteni pedig az újbudai polgároknak kell teljesítmény alapján, félelemtől mentesen! Én vállalom a megmérettetést!

www.igaziobol.hu

ps.

Akit érdekelnek a részletek, tények Öböl ügyben, az lépjen be a www.igaziobol.hu oldalra.Ha bármilyen információra van szüksége azzal a fejlesztéssel kapcsolatban, amire én talán a legbüszkébb vagyok, miközben politikai ellenfeleim ezzel próbálnak leradírozni, nos annak ajánlom ezt az oldalt. Mi több, ha bárkinek bármilyen kérdése van, ott fel is teheti és 24 órán belül választ is kap rá! De igazából mindenkinek azt ajánlom, hogy menjen ki a Kopaszi gátra és azután "ítéljen", hogy stílszerű legyek...

www.igaziobol.hu

 

 

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozzon
Molnár Gyula facebook-oldalához!

A bejegyzés trackback címe:

https://envarosom.blog.hu/api/trackback/id/tr975599665

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása